کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نوستالژی در قاب خاطرات سینمای ایران

26 تير 1404 ساعت 15:13

سینما در دوره پهلوی، به ویژه در زمان حکومت محمدرضا پهلوی، شاهد تحولات و تغییرات زیادی بود. این دوره با وجود تولید فیلم‌های "فیلم فارسی" که به مسائل اجتماعی و سیاسی نیز می‌پرداخت، تحت تأثیر تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه قرار داشت. همچنین، تبلیغات فیلم‌ها و سینماها در این دوره به سمت مسائل جنسی و عشقی، به ویژه در فیلم‌های موسوم به "فیلم فارسی" گرایش داشت


داريوش اسدزاده هنرمند تاتر و سينما داریوش اسدزاده (زاده ۱ آذر ۱۳۰۲ در کرمانشاه ) بازیگر تئاتر، فیلم و سریال ایرانی است.. او در ۲۰ سالگی وارد عرصه بازیگری شد و سال‌ها در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردان در تئاتر تهران (نصر) فعالیت کرد. در دهه چهل و پنجاه شمسی در بیش از پنجاه فیلم سینمایی ایفای نقش نمود. پیش از انقلاب ایران را ترک کرد و در سال ۱۳۶۵ پس از ده سال اقامت در آمریکا بازگشت و در دو سریال سمندون و خانه سبز شرکت داشت که این دو اثر را می‌توان تأثیرگذارترین آثار کارنامه هنری او دانست.

سه تن از هنرمندان و بازيگران راديو، تلويزيون و سينما هنگام شركت در يك مهماني خصوصي

این سینما در گذشته با نام "سینما رکس" شناخته می‌شد و در حال حاضر به "سینما لاله" تغییر نام داده است.  سینما رکس (لاله) در خیابان لاله‌زار تهران، نبش کوچه سینما البرز قرار دارد.  این سینما در تاریخ ۱ مهر ۱۳۲۴ افتتاح شد و در آن زمان متعلق به قدرت‌الله و سیف‌الله رشیدیان بود.  سینما رکس لاله‌زار یکی از سینماهای قدیمی و تاریخی تهران است که نقش مهمی در تاریخ فرهنگی و هنری پایتخت ایفا کرده است. 


قدرت الله رشيديان مدير سينماي ركس: قدرت‌الله رشیدیان یکی از برادران رشیدیان بود که در کنار برادرش اسدالله، سینما رکس و واردات فیلم را اداره می‌کردند. وی همچنین در سال ۱۳۴۳ بانک اعتبارات تعاونی توزیع را تأسیس نمود.


کد مطلب: 50140

آدرس مطلب :
https://www.cafetarikh.com/news/50140/نوستالژی-قاب-خاطرات-سینمای-ایران

کافه تاریخ
  https://www.cafetarikh.com