کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

غربی شدن تشکیلات بهائیت

5 تير 1405 ساعت 15:25

وی به تقلید از فرهنگ غربی و به ویژه آمریکائی‌ها به بهائیت صورت تشکیلات غربی داد و در واقع، شکل ظاهری این فرقه را نیز با باطنش هماهنگ کرد و به صورت یک حزب سیاسی تمام عیار در آورد.



جانشین عباس افندی به طور کامل تحت تربیت غربی‌ها قرار گرفت. بنابراین از این پس حتی فرم و قالب تاسیسات بهائی نیز با اهداف استعمارگران همراه شد:

«بعد از عباس افندی، نوه دختری سرکارآقا به نام شوقی افندی به ریاست بهائیان رسید. وی در دانشگاه بیروت و آکسفورد لندن به مطالعه و تحصیل پرداخت و با تربیتی  که از سوی آمریکائی‌ها یافته بود مبنای نوکری پدرش را تغییر جهت داد  و ارباب جدیدی به نام آمریکا را برای خودش و بهائیان برگزید. وی به تقلید از فرهنگ غربی و به ویژه آمریکائی‌ها به بهائیت صورت تشکیلات غربی داد و در واقع، شکل ظاهری این فرقه را نیز با باطنش هماهنگ کرد و به صورت یک حزب سیاسی تمام عیار در آورد. جالب اینکه این حرکت در زمانی اتفاق می‌افتد که این قبیل ابزارهای استعمارگران انگلیسی و آمریکایی نیز در حال تغییر ساختار هستند و کلوپ‌‌های اقماری فراماسونری مثل لاینر و روتاری نیز با تحول در شکل و تشکیلات خود روبه‌رو می‌باشند.»



منیع: مجتبی مجدآبادی، نفوذ بهائیت در حکومت پهلوی به روایت اسناد، تهران، موسسه مطالعات تاریخ معاصر، 1396، ص 29


کد مطلب: 50351

آدرس مطلب :
https://www.cafetarikh.com/news/50351/غربی-شدن-تشکیلات-بهائیت

کافه تاریخ
  https://www.cafetarikh.com