عراق بعد از آنکه به استقلال رسید و به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد، اختلافاتی با ایران پیدا کرد. در واقع عراق که ماحصل تقسیمات قدرتهای استعماری بود، بدون توجه به مسائل قومیتی و مذهبی تشکیل شد و بنابراین از همان ابتدا با چالشهای قومیتی- مذهبی، اختلافاتی با کشورهای همسایه پیدا کرد.
آزادسازی خرمشهر در حقیقت از اهداف مرحله چهارم عملیات بیتالمقدس بود. در ساعت ۲۲:۳۰ شامگاه شنبه، ۱ خردادماه ۱۳۶۱، مرحله چهارم این عملیات با اعلام رمز توسط فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا به واحدهای عملکننده، با هدف آزادسازی خرمشهر، آغاز شد.
روزنامه اطلاعات ۲ خرداد ۱۳۶۲ در صفحه اول خود خبر شهادت محمد بروجردی، از فرماندهان پیشرو سپاه در کردستان را منتشر کرد. به همین مناسبت در استانهای ایلام، کردستان و باختران (کرمانشاه) عزای عمومی اعلام شد.
با شكايت ايران عليه عراق مبني بر بمباران شيميايي عراق عليه مردم بيگناه كشورمان، كارشناسان سازمان ملل پس از بازديد از مناطق دو طرف، گزارش خود را مبني بر استفاده از سلاحهاي شيميايي عليه نظاميان و غير نظاميان ايراني و همچنين نظاميان عراقي به دبير كل تسليم كرد. دبيركل، اين گزارش را به ضميمه نامهاي، به شوراي امنيت تقديم نمود كه در نتيجه، قطعنامه 612 ...
در آزادسازی خرمشهر جوانان و فرماندهان زیادی شهید شدند که یکی از آنان محمد جهان آرا فرمانده سپاه خرمشهر بود که جایگاه ویژه ای در سازماندهی نیروها و انجام عملیات های مختلف داشت. او از همان آغاز جنگ خود را برتر از مردم ندانست و ابتدا نیروها را به میدان نفرستاد بلکه دوشادوش مردم از شهر دفاع کرد.
تمام نقاط کشور ایران از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب عطرآگین از حضور شهیدانی است که با نثار خون خویش از خاک وطن دفاع کردند و بیگانگان را از ایران بیرون راندند. در این میان و در طول 8 سال دفاع مقدس مقاومت مردم خرمشهر، حماسه ای از یاد نرفتنی است، مردمی که بدون هیچ امکاناتی از مال و جان و ناموسشان دفاع نمودند شهید دادند اما یک وجب از خاکشان را به دشمن ...
طی هشت سال جنگ ایران و عراق، هرگز عراق متجاوز شناخته نشد. جالب آنکه برخلاف جنگ تحمیلی علیه ایران، در قطعنامهی 660 که در خصوص حملهی عراق علیه کویت صادر شد، شورای امنیت در اولین ساعات جنگ، از عراق خواست فوراً و بدون قیدوشرط، کلیهی نیروهای خود را به عقب فراخواند
رضا ایرانمنش در خصوص شب های یلدا در دوران 8 سال دفاع مقدس گفت: زمان جنگ مثل حالا نبود که میوه ها ارگانیک باشند و در هر فصلی هر میوه ای باشد، مثلا در آن زمان، شب یلدا هندوانه نداشتیم و گاهی اوقات اگر می شد به شهر اهواز می رفتیم و خرید می کردیم و به شب نشینی می پرداختیم.
فیلمهای به اصطلاح کمدی سینمای قبل از ایران با رقص و آواز و شوخیهای جنسی و صحنههای مبتذل درگیر بود و همین موضوع باعث شد تا مفهوم کمدی و کمدیسازی تبدیل به تابو شود.
اگر به نامه و یادداشتهایی که شهدا، رزمندگان و آزادگان در جبهه یا اردوگاه اسارت نوشتهاند نگاهی داشته باشیم، بیشک متوجه میشویم این نامهها و دست نگاشتهها در حقیقت منظومههای حماسی، عرفانی و عاشقانههایی به شمار میآیند که از نظر تاریخی هویت ملی و داری ارزش معنوی بسیاری هستند.
جوانها به روستاها و بستانها و باغها و نخلستانها فرار میکنند و گاهی هم درگیری به وجود می آید و برخی به کشورهای مجاور رفته اند و تازه بودن چنین افرادی در جبهه دردی را دوا نمی کند.
روز سوم خرداد 1361 يکي از بارزترين جلوههاي نصرالهي و يکي از مهمترين و زيباترين روزهاي انقلاب اسلامي ايران ميباشد. در اين روز شهر مقاوم خيز خرمشهر که پس از 35 روز پايداري و مقاومت در 4 آبان 1359 به اشغال دشمن در آمده بود، پس از 578 روز (19 ماه) ، بار ديگر توسط رزمندگان اسلام فتح شد و پرچم اسلام بر فراز مسجد جامع و پل تخريب شده خرمشهر به اهتزاز در ...
سیداحمد خمینی(ره): «این اواخر که کم کم کار به جای باریک کشیده شده بود، وقتی او (بنی صدر) می آمد خدمت امام (ره), ایشان به وی تشر میزدند و یک بار به وی گفتند تو فکر نکن رای آوردی, مردم طرفدار اسلام هستند.»
در فصل چهارم، فعالیت های سیاسی آن عالم ربانی و مبارز از سال 1342 تا زمان شهادت ایشان و ولایت محوری و تاکید ایشان بر مرجعیت امام خمینی بیان شده است. پیروی از ولایت تا آخرین روزهای حیات ایشان چشمگیر بود و ایشان اوامر امام را مو به مو اجرا می کردند.
وی در تشریح وضعیت تحصیلی خود اینگونه سخن گفت:«دوشنبه خوارکم تمام میشد، سهشنبه دو ریال پولم را خرج می¬کردم، چهارشنبه که آخرین روز تحصیل بود بدون پول و غذا میگذراندم و برای مطالعه در شب از نور چراغ نفتی توالتهای مدرسه استفاده میکردم. در روزهای جمعه به یکی از مساجد دور افتاده اصفهان می¬رفتم و از صبح تا عصر در آن ¬مسجد درسهای یک هفته را دوره میکردم ...
در چنین شرایطی تقویت آگاهی و حساسیت سیاسی- اجتماعی و دوری از بی تفاوتی در جهت مشارکت حداکثری آحاد شهروندان به ویژه جوانان در سرنوشت عمومی از ارزش های ترویجی و مورد حمایت نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود که تجربیات تاریخی به ویژه طی نزدیک به چهار دهه گذشته بر اهمیت آن افزوده است. البته جریان هایی نیز در کشور در برخی موقعیت های زمانی و به ...
"شهید" پیام و هدف خویش را با خون خود و تمام هستیاش امضا میکند و از این رو متعلق به همه زمانهاست و به بیان خدای کریم همواره زنده است و هیچکس با هر دین و آئین نمیتواند در برابر چنین عمل خالصانهای سر تکریم فرود نیاورد؛ پیام شهدای دانشجو، کارمند و استاد در این میان شاید دریچههای دیگری از معرفت به روی آدمی بگشاید.