«هرچه پیش آید خوشش آید» نام یکی از اشعار استاد شهریار است که در میان عامه مردم این بخش از شعر بسیار شناخته شده است. اما تصویر دست خط وی در سال 1309 برای اولین بار منتشر میشود.
گنبد و بنايي که به گنبد غازان خان معروف است به معناي مزار بوده و یکی از چندین جاذبه قدمت دار و ارزشمند در مجموعه تاریخی و گردشگری بسطام در استان سمنان است. همچنین، اين بنا از لحاظ معماري از نوع مقابر برجي شکل است که گنبد زیبا با تزئینات کاشی کاری فیروزه ای رنگ آن، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
پهلوی اول، رضاشاه، در عصر ناصری (1256/1295 ش) در یک خانوادهی نظامی در قریهی آلاشت سوادکوه مازندران به دنیا آمد. وی سی و دومین و آخرین فرزند عباسعلی خان (عباسقلی) معروف به داداش بیگ از افسران هنگ سوادکوه بود.
لئونید برژنف، دبیر کل حزب کمونیست شوروی در تاریخ 25 آبان 1342 در صدر هیاتی وارد تهران شد. او طی مدت اقامتش در ایران با سفر به شهرهای مختلف از اماکن تاریخی ،جاذبه های گردشگری و مراکز علمی بازدید کرد.
دوازدهم خرداد 1313، تنها مسافرت رضاخان به ترکیه آغاز شد. این سفر یک ماهه، انگیزههای او را برای تقلید ناقص از آتاتورک تشدید کرد. رضا شاه پس از بازگشت از ترکیه دست به اقدامات زیادی زد تا به اصطلاح ایران نیز همانند ترکیه به تمدن و پیشرفت رهنمون شود.
دروازه براندنبورگ (Brandenburg Gate)دروازه ای تاریخی که در قرن هجدهم به عنوان نماد صلح ساخته شد معروف ترین اثر تاریخی برلین است. در طول جنگ سرد برلین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد و چون این دروازه در نزدیکی مرز برلین شرقی و غربی بود تبدیل به جایی شد که در آنجا شهر گسسته شده بود.
زورخانه ها آنچنان محترم و مقدس هستند كه ورزشكاران بدون وضو وارد گود نمی شوند و بوسه زدن بر زمین نیز نخستین اقدام آنان پس از ورود به گود است و در واقع تمام اجزای این مكان های مقدس ورزشی، حكایتی خاص و مساحت و محل قرار گرفتن آن ها نیز فلسفهای دارد و منیت و تكبر در آن، جایی ندارد و باید خود را شكست و از بزرگ بینی ها ، رها كرد.
بنای ایستگاه مرکزی راهآهن، با الهام از عظمت و شکوه معماری ایران باستان، با استفاده از شیوه اکسپرسیونیسم آرمانگرا ساخته شد. ورودی ایستگاه مرکزی وسیع است و این ریتم از طریق پنجرهها، بازشوها و جرزهای سراسری دیوارها نیز کاملا آشکار است. ایستگاه از پی تا سقف با آهن و سیمان ساخته شده است و پنجرههای آن از برنز و آهن ونمای خارجی آن از سنگ سفید تراورتین ...
رضاشاه و محمدرضا پهلوی (ولیعهد) قبل از سوار شدن به قطار سلطنتی جهت عزیمت به شمال کشور در این تصویر دیده می شوند. راه آهن سراسری ایران در حقیقت یک خط آهن نظامی برای امپراتوری انگلیس بود و نه یک راه آهن تجارتی و ترانزیت یا مسافرتی برای ایرانیان . امپراتوری انگلیس از اینگونه راه آهن ها در همه مستعمرات خود از جمله هند و مستعمرات آفریقایی ساخته ...
دیدار همافران با امام خمینی و انتشار تصویر آن در صفحه نخست روزنامه کیهان ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ را شاید بتوان میخ آخر بر تابوت رژیم طاغوت دانست، بختیار تلاش داشت تا این تصویر را انکار کرده و آن را مونتاژ قلمداد کند.
زمینلرزه طبس، زمینلرزهای بود به شدت ۷٫۸ ریشت که در ساعت ۱۹:۳۶ روز ۲۵ شهریور سال ۱۳۵۷، شهر طبس و روستاهای مجاور آن را ویران کرد. این زمین لرزه قدرتمندترین زلزله ای است که تابحال در تاریخ ایران ثبت گردیده کشتههای این زلزله را بین ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰نفر اعلام کردهاند.
در عصر پهلوی دوم (1357-1320) برای انجام اصلاحات اجتماعی و اقتصادی مورد نظر امپریالیسم آمریکا، اجرای برنامه ای تحت عنوان "انقلاب سفید" در ایران مطرح شده و توسط شاه به رفراندوم نهاده شد. یکی از اصول این طرح که وسیله ای برای تغییر و تحولات مدرن در جامعه سنتی ایران بود، اصل ششم آن یعنی "سپاه دانش" بود.
بوران وحشتناک ایران بورانی بود که در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۵۰، بخش وسیعی از ایران را به گونهای در برف و یخبندان فرو برد که سرانجام منجر به مرگ بیشاز ۴۰۰۰ نفر شد.
این عکس منحصر به فرد در عثمانی(ترکیه) گرفته شده و به نظر میرسد شخصی که با لباس اروپائی در عکس ایستاده خودعکاس باشد. امیرکبیر در این عکس در لباس تمام رسمی تیمساری دیده میشود.
مشکلات ایران و عراق به پیش از جنگ تحمیلی رژیم بعثی علیه جمهوری اسلامی و در واقع به نظام پیشین حاکم بر ایران باز می گردد. در وضعیتی که ایران در جنگ سرد به سمت حکومت جهان غرب و حکومت عراق به سمت شوروی گرایش داشت، این تقابل ها تا حد زیادی طبیعی می نمود و حتی به درگیری های مرزی نیز انجامید.
چاپخانه کلیسای وانک در جلفای اصفهان قدیمی ترین چاپخانه در ایران و خاورمیانه است. اولین کتاب ایران را در آن، جا چاپ کرده اند؛ در سال 1638 میلادی مطابق با سال 1017هجری شمسی، برای اولین بار در ایران و خاورمیانه توسط پیشوای مذهبی ارامنه جلفای اصفهان به نام "خاچادور گساراتسی" کتاب "زبور داود" (ساغموس) در کلیسای وانک جلفای اصفهان به چاپ رسید