در سالهای قبل از انقلاب عمدهترین محورهای همکاری اقتصادی ایران و رژیم صهیونیستی، مسئلة نفت بود که ایران را به منزلة مهمترین منبع تأمینکننده نفت اسرائیل درآورد. میتوان گفت که همکاری نفتی و فروش گستردة نفت خام ایران به اسرائیل از مهمترین جنبههای روابط ایران و اسرائیل بود که جنجال بسیاری در مناسبات ایران و اعراب به وجود آورده بود.
سی و نهمین رئیسجمهور آمریکا جیمز اِرل کارتر (James Earl Carter)، معروف به جیمی کارتر در اول اکتبر 1924 در شهر پلینز (Plains) ایالت جورجیا به دنیا آمد. پدرش جمیز اِرل کارتر و مادرش لیلیان گوردی بودند.
علیرغم تمایل دوستانهاى که نسبت به ایالات متحده آمریکا دارد، از انتقاد کردن نسبت به آمریکا، زمانى که معتقد باشد چنین عملى مجاز است، تردید نمىکند. وى با مستشاران نظامى آمریکا در ایران تشریک مساعى داشته و در سال 1961 گفته است که اعتقاد دارد مستشاران جهت کمک به نیروهاى مسلح ایران براى مدت کمى به کار گمارده شده اند ..
با مرگ ناصر، معاون وی انورسادات، قدرت را در دست گرفت. این تحولات سبب شد تا شاه ایران مناسبات از دست رفته خود در دوران ناصر را با نزدیک شدن به سادات جبران کند.
خطر صهیونیزم و صلح اعراب و اسرائیل
نویسنده: سید محمد حسینی شیرازی
مترجم: سید جلال الدین هاشمی
ناشر: سلسله
مناسبات اعراب در دوران پس از صلح
نویسنده: لش آن موزلی
مترجم: ن. نوریان
ناشر: موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع)
کمپ دیوید پس از ...
در شمال شرقی کشور ایالات متحده آمریکا و در ساحل اقیانوس اطلس، ایالتی به نام مریلند وجود دارد که در قسمت شمالی این ایالت، منطقه کمپ دیوید قرار دارد. منطقه ای که فرانکلین روزولت، سی و دومین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که چهار دوره به این عنوان برگزیده شد، بنیان آن را گذارد تا به مکانی برای استراحت رؤسای جمهور این کشور تبدیل شود.
۱۰ سال از قطع رابطه ایران و مصر گذشته بود که با وخیمتر شدن بیماری جمال عبدالناصر، انور سادات معاون او زمام امور را در دست گرفت و به مرور زمان روابط ایران و مصر حسنه گشت و مناسبات از سر گرفته شد.
منطقه استراتژیک خاورمیانه به دلیل دارا بودن انرژی سرشار وموقعیت ژئواستراتژیک آن، منطقه ای حساس وحیاتی برای امریکا به شمار می رود. ایالات متحده پس از انقلاب شکوهمند اسلامی وساقط شدن رژیم پهلوی به نماینده قدرتمند جهت احراز ژاندارمی منطقه نیاز داشته اسراییل بدلیل بنیه مالی قوی وبلاتکلیفی سرزمینی الترناتیو مناسبی برای این امر محسوب می شد لذاامریکا با توجه ...
برای گسترش روابط میان جمهوری اسلامی ایران و مصر، همکاری های منطقه ای فاکتور بسیار مهمی است. در واقع باید گفت که همکاری های منطقه ای می تواند چارچوب مناسبی برای گسترش روابط ایران و مصر باشد. این نوع همکاری تأثیرات مثبت و مطلوبی بر روند تحولات منطقه دارد و به روند اعتماد سازی بین کشورهای منطقه کمک می کند.
جناب آقای دکتر ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه با درنظر گرفتن پیمان خائنانه مصر و اسرائیل و اطاعت بیچون و چرای دولت مصر از آمریکا و صهیونیسم، دولت موقت جمهوری اسلامی ایران قطع روابط دیپلماتیک خود را با دولت مصر بنماید."
این موافقتنامه در ۲٦ مارس ۱۹۷۹ در سه نسخه عربی، انگلیسی و عبری به رشته تحریر درآمده و تمام نسخهها از حیث اعتبار و ارزش برابر و مساوی بوده و در صورت بروز اختلاف میان دو طرف برسر تفسیر بندهای موافقتنامه نسخه انگلیسی معاهده مرجع و محل مراجعه جهت حل اختلاف خواهد بود.